Claudia Hoffmann, mjesec dana provela je u Njemačkoj u potrazi za poslom iz snova, ali nakon tih mjesec dana, spakovala je kofere i odlučili da se vrate kući. I to je bila dobra odluka.
Danas ima svoju firmu i njen rad je priznat, i veoma cijenjen.
Njena firma, poznata je po tome, što pravi kolače, za apsolutno sve vrste proslava, i njeni kupsi su veoma zadovoljni uslugom koju svakodnevno pruža.
Na pokretanje vlasititog posla, odlučila se nakon brojnih prijatelja i rođaka koji su je zamolili, na temelju dobrih iskustava, odnosno njenih pečenih torti i kolača za različite prigode, koje su imali priliku probati.
“Koristim uglavnom stare recepte od bake i mame i sve pripremam od domaćih sastojaka. U mojim kolačima nema vještačkih aroma, ili bilo čega drugoga, a da nije potpuno prirodno. Najveća razlika u mojim kolačima je u tome što isklučivo pravim tradicionalno, i ne odstupam od stare recepture.
Čak i kore za pite sama pravim. U ponudi imam 43 vrste različitih kolača. Potražnja je odlična pa sam evo, za Božić ispekla preko 150 kilograma raznih kolača i desetak torti.
Radim isključivo po narudžbi za građane. Želim uspostaviti suradnju s trgovinama i hotelima, a vjerujem da ću jednog dana imati mnogo veće tržište, i moji kolači će biti u cijelom svijetu prepozatljivi”, kazala je Claudia, dodajući kako planira na proljeće proširiti i modernizirati prostor u kojem radi.
Savjet svima koji se bave ili se žele baviti ovim poslom jeste, da uvijek koriste prirodne sastojke, a ne kojekakve arome i dodatke, koji mogu naštetiti vašem zdravlju. Čak i kada je šečer u pitanju, nikada nemojte pretjerivati sa njim u kolačima, jer umjesto šećera uvijek možete ubaciti neko voće koje će zamijeniti šećer i vašem kolaču dodati još ljepši okus.
korisnisavjeti92.blogspt.ba
Nema komentara:
Objavi komentar