Super kolačić, fenomenalnog okusa, koji se ne peče, što mu daje jo jedna veliki plus. Kao što možete viditi, veoma lijepo izgleda, a važno je naglasiti da je cijela priprema veoma jednostavna, tako da vame neće osuzeti mnogo vremena.
Svidjet će se vaši ukućanima, a i gostima, zašto da ne, slobodno ga uvijek možete poslužiti bez obzira o čemu je riječ, jer će svi tražiti komad više, u to vas uvjeravamo :))
Sastojci
Podloga
250 g mljevenog petit keksa
250 g maslac
3 kašiek mlijeka
Krema:
500 g svježeg krem sira
500 ml slatkog vrhnja
10 žlica šećera
1 vanilin šećer
1 želatina u vrećici
Priprema:
Mljevene kekse, omekšali maslac i mlijeko povežite u masu i utisnite u kalup za tortu.
Svježi krem sir, šećer i vanilin šećer izradite mikserom.
Slatko vrhnje izradite i umiješajte u sir.
Želatinu otopite u deset žlica vode, ostavite da odstoji i kada se natopi, zagrijte ju da postane prozirna i izlijte u nadjev od sira. Dobro izmiješajte i izlijte u kalup.
Posluživanje
Prije posluživanja, dobro ohladite, najmanje 2 sata. Možete ukrasiti voćem ili preljevom po želji.
bosanskikuhar.ba
Nema komentara:
Objavi komentar